Column Kees de Kort | Het woord schaamte past niet bij Klaas Knot

Kees de Kort1 apr 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

DNB meldde deze week in een rapport dat verzekeraars onvoldoende werk hebben gemaakt van nieuwe verdienmodellen. Ook over de financiële weerbaarheid van banken was DNB kritisch. "Stel je voor dat ik jou een groot probleem bezorg, en dan een week later op de radio ga roepen dat jij je problemen niet oplost. Wat zou je dan van mij vinden?" vraagt De Kort.

Het monetaire beleid, waar DNB-president Klaas Knot medeverantwoordelijk voor is, is de oorzaak van de financiële problemen van banken en verzekeraars. "Waardoor zijn die bedrijven in problemen gekomen? Dat komt door het beleid van Klaas om de rente te verlagen naar nul. Klaas veroorzaakt alle problemen, met Mario samen, en gaat daarna iedereen aan de schandpaal nagelen: jongens, een tikje harder werken om de problemen op te lossen. Zónder te noemen dat hij zelf de oorzaak is van een groot deel van de problemen. Het woord schaamte past niet bij Klaas Knot."

--------------------  

Kees de Kort geeft elke werkdag om 11.50 uur - Deo volente - bij Roelof Hemmen commentaar op economische ontwikkelingen. Volg Kees de Kort op Twitter: @keesdekortbnr


Mede mogelijk gemaakt door