Column Kees de Kort | Het autoverkoopfeest is over

Kees de Kort4 apr 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

De groeiende participatiegraad is ook een klein plusje, dus opgeteld is het allemaal gematigd positief, zegt De Kort. "Ze hebben de afgelopen maanden in allerlei staten het minimumloon ingevoerd van 15 dollar, dus dat zal ook wel een beetje bijdragen. Maar het is natuurlijk wel opmerkelijk dat de lonen zo weinig stijgen als er zo'n krapte is op de arbeidsmarkt. Maar dat gebeurt nog niet, blijkbaar."

De autoverkopen zijn een ander verhaal, zegt De Kort; daar begint behoorlijk de klad in te komen. "De voorraden beginnen hoog op te lopen en ze moeten steeds meer korting bieden om die auto's maar van de parkeerplaats af te krijgen. Inmiddels gaan in de VS stemmen op dat het autoverkoopfeest ver voorbij is. 'We hebben nu ongeveer iedereen wel een auto in de maag gesplitst die het ook maar kon en wilde betalen, maar dat is over'."

--------------------  

Kees de Kort geeft elke werkdag om 11.50 uur - Deo volente - bij Roelof Hemmen commentaar op economische ontwikkelingen. Volg Kees de Kort op Twitter: @keesdekortbnr