Column Kees de Kort | Na ons is er een nog grotere sukkel

Kees de Kort18 mrt '16 12:100
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

WMP staat voor Wealth Management Products. Nu zijn ze nog vrij onbekend, maar over een jaar kent iedereen ze, voorspelt De Kort. "Dat zijn gewoon zakken geld en daar gaan we gewoon dingen mee doen. Daar gaan we mee schieten op alles wat beweegt."

Chinese particulieren kunnen in de financiële producten investeren. Niet dat dat verstandig is, maar, zegt De Kort: "Na ons is er een nog grotere sukkel."

Het probleem met WMP's is dat banken de fondsen sponsoren en uiteindelijk zullen opdraaien voor de verliezen die ermee te verwachten vallen. "De Chinezen staan aan de vooravond van grote verliezen, want dat zijn krankzinnige dingen, die producten. De banken zijn al zwak. Dit is ook weer zo'n ontwikkeling waarvan je zegt: dit kan alleen maar slecht aflopen, en dat gaat niet zo heel lang meer duren."

De Kort concludeert: "Het is allemaal vooruit vluchten, hopen dat er iets gaat gebeuren, gekke dingen doen... Het gaat niet werken."

--------------------  

Kees de Kort geeft elke werkdag om 11.50 uur - Deo volente - bij Roelof Hemmen commentaar op economische ontwikkelingen. Volg Kees de Kort op Twitter: @keesdekortbnr