Column Kees de Kort | Prima zo!

Kees de Kort26 nov 2015
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

Volgend jaar zal de Britse economie met 2,4 procent groeien, zo verwacht de Britse regering. In juli werd nog uitgegaan van een groei met 2,3 procent. Ook voor 2017 zijn de verwachtingen iets naar boven toe bijgesteld, van een plus met 2,4 procent naar een groei met 2,5 procent.

Minister George Osborne (Financiën) rekent er daarbij op dat een gestage economische groei er ook toe bijdraagt dat het begrotingstekort wordt teruggedrongen.

BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Het begrotingstekort, nu nog 72 miljard pond - mind you, 72 miljard pond, dat is ook in Engeland veel - gaat naar nul", zegt De Kort, en hij laat even een veelbetekenende stilte vallen. "Hoe goed wil je het nieuws hebben? Fantastisch! Hoe kan dat, daar gaan we niet naar vragen natuurlijk. Dit is gewoon goeoed! Dit klinkt helemaal prima."

De Kort kon helaas zijn bullshitmeter niet meer raadplegen. "Nou ja, die is kapot he." De bullshitmeter sneuvelde eerder deze week als gevolg van overoptimistische Chinese cijfers over probleemleningen.

Anders zou deze ook door dit verhaal flink in het rood zijn geschoten. De Kort: "Als vier, vijf jaar alles, maar dan ook alles en alles meezit, dan wil ik nog wel geloven dat het kan gebeuren. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Maar dit is weer zo'n getal voor de financiële markten; het klinkt goed, het komt ons allemaal goed uit, we willen niet eens weten hoe het zit. Prima zo!"

Volg Kees de Kort op Twitter: @keesdekortbnr


Mede mogelijk gemaakt door