Column Kees de Kort | Morgen wordt het ook weer licht

Kees de Kort28 apr '16 13:430
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

Maar het kán wel degelijk, meent De Kort, ware het niet dat de positie van werknemers op dit moment te zwak is. "Hoe hoger het loon, hoe meer koopkracht, zo simpel is het." Wel moet je een nadrukkelijk onderscheid maken tussen cao-lonen en zzp'ers, zegt hij. "Die concurreren elkaar kapot. De werkgever vraagt een offerte voor een bepaalde klus en dan moet je niet gek opkijken als hij de goedkoopste pakt. Maar de cao-lonen van vaste werknemers kunnen makkelijk omhoog als de resultaatontwikkelingen voldoende zijn."

Verder: de overspannen reacties van de Japanse financiële markten op de maatregelen die Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan niét nam naar aanleiding van de slechte cijfers. En de twaalf apostelen van Fed-baas Yellen die de weg kwijt zijn en beter een maandje vakantie kunnen nemen. Maar ook in Europa zijn politici voornamelijk met elkaar bezig, met alle ongunstige gevolgen voor de economie.

-------------------  

Kees de Kort geeft elke werkdag om 11.50 uur - Deo volente - bij Roelof Hemmen commentaar op economische ontwikkelingen. Volg Kees de Kort op Twitter: @keesdekortbnr