The day after

Kees de Kort10 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort
Kees de Kort

In China wordt wel nerveus gereageerd. Trump heeft natuurlijk vaak gesproken over China. Daar moest wat aan gedaan worden wat betreft de handelsbetrekkingen. Nu Trump heeft gewonnen, gaat er dus daadwerkelijk iets gebeuren op dat gebied. De in- en export van China staat onder druk, nu dit nieuws erbij. Mensen worden nerveus dus de koersdaling is te begrijpen.

De groeiverwachting in de Eurozone is niet om warm van te worden. In 2016 is het 1,6 procent, volgend jaar iets lager en in 2017 iets hoger. Kortom: de komende drie jaar blijft het bij 1,6 tot 1,8 procent. That’s it. Dat is ook nog eens een best-case scenario. Ik word er eerder koud dan warm van.

Terug naar Amerika. Het MKB heeft daar geen geweldige stemming. Twee grote zorgpunten zijn de politieke onzekerheid en daarnaast worden ze overspoelt door alle regelgeving. De verkopen van de grote transportondernemers in Amerika zitten ook in een vrije val. De vraag naar de transport, en dus de economische groei in de VS, dat loopt allemaal niet zo’n vaart.


Mede mogelijk gemaakt door