Opinie | Het gaat niet 'veel beter' met de economie

Kees de Kort12 mei 20217 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het gaat met de nationale economie vergeleken met vorig jaar veel beter, maar dat is geen relevante verbetering. Vergeleken met 2019 moet de economie nog uit een diep dal zien te klimmen.

(BNR)
(BNR)

Toeristensector gaat 'hoe dan ook' open

Zeker de buitenlandse economieën hebben het erg lastig en hopen van de zomer weer toeristen te kunnen ontvangen. ‘Die landen gaan hoe dan ook open. Er is voor hen geen andere optie meer’. Landen zoals Italië draaien voor een groot gedeelte op toerisme dus zegt De Kort dat toeristensector daar zich niet meer iets aantrekt aan wat andere landen doen en van de zomer gewoon weer de deuren open zet. Over één gezamenlijke Europese oplossing zoals een coronapaspoort is De Kort duidelijk: ‘Geen mogelijkheid. Belangen liggen te ver uit elkaar’.

Aantal beschikbare banen VS loopt op

Verder wijdt De Kort uit over de status van de arbeidsmarkt in de VS. ‘Het aantal beschikbare banen is torenhoog, maar er wordt niet gesolliciteerd’. Sommige staten gaan dit probleem tegen door de corona uitkeringen te schrappen. Een andere oplossing volgens De Kort zou het verhogen van de lonen zijn. ‘Pas als werken meer oplevert dan thuiszitten , gaan mensen aan de slag’.

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door