Opinie | Vertrouwenscijfers lopen weer op

Kees de Kort2 jun 20217 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat de dienstensector en consumenten weer vol vertrouwen zijn, ligt volgens de econoom dan ook voor de hand. Wat hem intrigeert is dat de ondernemers aan de maakkant van de samenleving ook dolenthousiast zijn. Die kant is namelijk nooit echt dicht geweest. Omdat eind vorig jaar heel veel niet mogelijk was, hebben we alles gekocht wat los en vast zat. De vraag naar goederen zal daarom niet zo snel harder stijgen.

Wel is de maakwereld veranderd. Begin vorig jaar, toen China op slot ging, moesten veel bedrijven op zoek naar nieuwe leveranciers. Hierdoor kwam het hele systeem onder druk te staan en zijn de prijzen gestegen. Omdat bedrijven niet zonder voorraden willen komen te zitten, is de vraag ook toegenomen. Het zit hem dus niet in de eindproducten, maar in de productieketen, stelt De Kort.

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door