Opinie | Mooie cijfers door gratis geld

Kees de Kort5 aug '21 12:407 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De cijfers over de detailhandelsverkopen zien er dus erg goed uit. Maar Kees de Kort zou De Kort niet zijn als hij dat enthousiasme niet zou temperen door te nuanceren. 'Behalve dat de economie meer open gaat, wordt er nog steeds een lachwekkende hoeveelheid geld ingepompt links- of rechtsom. Dus dan mag het toch wel groeien, of niet?'

To lockdown or not to lockdown

En nu bewegingsbeperkende maatregelen steeds meer verdwijnen en mensen weer makkelijker geld kunnen uitgeven, moeten we vooruit kijken. De wereldwijde opkomst van de deltavariant zorgt in Aziatische landen voor extra coronamaatregelen. Die hebben een negatieve impact op de economie. In de Verenigde Staten wordt er ook nagedacht over de komende strategie. 'Moeten we weer die lockdowns, mondkapjes en bewegingsbeperkingen doen, of moeten we dat niet doen.' De Kort verwijst naar Amerikaanse staten als Florida waar weinig maatregelen gelden, maar het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames niet de pan uit rijzen. In Europa is er ook een land dat die strategie hanteert: Zweden.

Luister terug | Kees de Kort | Deltavariant gooit roet in het eten

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.