Opinie | Het Japanse beleid ten aanzien van corona is 'bloedstollend slecht'

Kees de Kort3 sep 20217 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ook dat heeft weer veel te maken met corona en 'de maatregelen die genomen worden waarvan men denkt dat die genomen moeten worden'. Het sentiment in China heeft een enorme beuk gekregen, net als dat in Japan. Alleen in India is de stemming een stuk beter. 'Maar als je alles bij elkaar optelt, als je kijkt naar de kortetermijnvooruitzichten aan de dienstenkant, dan hoef je er niet op te rekenen dat er vanuit díe kant veel economisch goed nieuws gaat komen.'

Rest van de wereld

De malaise in Azië heeft natuurlijk ook zijn uitstraling op de rest van de wereld. China is, na de VS, de grootste economie ter wereld. Japan komt op de derde plaats. Als in dat soort grote landen de stemming verdwijnt, dan zal het met de wereldeconomie niet op korte termijn veel beter gaan, zegt De Kort. Sterker nog: het zal binnenkort waarschijnlijk slechter gaan. En in India mag het dan wél beter gaan, maar India speelt in de wereldeconomie maar een kleine rol.

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door