Opinie | Inkoopmanagers zijn het spoor bijster

Kees de Kort25 okt 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens De Kort neemt de voorspellende waarde van een aantal vertrouwensindicatoren sterk af. Een daarvan wordt gevormd door de inkoopmanagers aan de maakkant. 'Ze beginnen het spoor bijster te raken'. De Europese inkoopmanagers zijn niet heel erg positief, maar wel behoorlijk positief. En dat terwijl de inflatie toeneemt, de leveringsproblemen steeds groter worden alsook de problemen op de arbeidsmarkt. 'Het ziet er niet goed uit, maar ze blijven onvervalst optimistisch. Ook in de VS. Het heeft geen zin meer om die getallen te noemen. Ze zijn optimistisch tegen beter weten in, denk ik haast.'

Het IMF is volgens de macro-econoom evenmin nog een betrouwbare bron. 'Die modellen van grote organisaties hebben zwakke en sterke punten. Een van die zwakke punten is dat ze slecht met schokken kunnen omgaan.' En aan schokken geen gebrek de laatste maanden.

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door