Koster en Van Dijk
Koster en Van Dijk

Koster en Van Dijk

Wat speelt er in de krochten van het Mediapark? Wat gebeurt er echt in de coulissen? In deze podcast fileren en analyseren Mark Koster en Ton F. van Dijk de Nederlandse media. Koster en Van Dijk, vanaf nu elke week een nieuwe editie. Host: Wendy Beenakker

Koster & Van Dijk: Tv-producenten bang voor John de Mol

Ton zit front-row bij de boerenprotesten en Mark heeft ergens documenten opgediept over de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa. Daaruit blijkt dat de andere tv-producenten in Nederland behoorlijk bang zijn om hun mening te geven over deze fusie aan de ACM. Onze columnist Geert Dales heeft een mening over het royaltyjournaille en Wendy, die is het eigenlijk wel met hem eens. Koster & Van Dijk is een podcast over media waar onderzoeksjournalisten Mark Koster en Ton F van Dijk discussiëren onder leiding van Wendy Beenakker

Koster & Van Dijk: Dreiging bij de NPO, er is er altijd één, gek genoeg

Ton krijgt lucht van de bedreiging en beveiliging van NPO -bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang en vertelt voor het eerst zijn eigen, zeer heftige verhaal. Mark haalt NVJ-coryfee Thomas Bruning er bij, die een pittige mening heeft over de NPO en de journalistiek die daar bedreven wordt. Verder bieden we onze excuses aan Jan Slagter aan en heeft onze columnist Geert Dales moeite met de oeuvreprijs van Paul Witteman.

Koster & Van Dijk: D66, van het kastje naar de muur

Ton is er helemaal klaar mee, tikt nijdig brieven naar iedereen over de klokkenluider vanaf zijn strandbed en krijgt saillante appjes van Shula Rijxman. Mark is ontvriend door Arnold Karskens, Wendy vergeet haar eigen naam weer en samen ontrafelen we het bizarre spel van voorlichters, woordvoerders en partijprominenten bij D66 die allemaal bij de afdeling Kastje/Muur werken. Oh, en om het af te toppen: Geert Dales is boos en roept de hypocriet van de week uit.

Koster & Van Dijk: NPO kraakt ex-voorzitter vanwege klokkenluidersaffaire

Ton krijgt eindelijk antwoord van de NPO. Wat vinden zij van de affaire rondom de klokkenluider en ex-bestuursvoorzitter van de NPO Shula Rijxman? Mark windt zich behoorlijk op over het rapport van de ombudsman, dat beter als titel 'Pandora's box' had kunnen krijgen. Vaste columnist Geert Dales heeft nog wel een appeltje met de ombudsman te schillen. Wendy stelt zich even voor, want dat moet van de luisteraars, en had als ex-Boulevard medewerker een pittige dag in de rechtbank bij de zaak van Peter R de Vries.