
Marianne Zwagerman
Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.
Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.
Van roken ga je dood. Dat was in de jaren '70 ook al wel bekend. 'Je moet verstandig roken', zei Johan Cruijff, die gretig de poen aanpakte om klanten te hosselen voor een sigarettenmerk dat beloofde minder kankerverwekkende rommel in zijn pakjes te stoppen.
Zou niemand bij de VVD zien hoe tragisch het is dat het antwoord op het door Kaag geclaimde nieuwe leiderschap uit een bezemwagen vol knorrende dinosaurussen komt? De geur van geweest borrelt op nu half-vergeten VVD'ers vijf minuten opgewarmde roem beleven.
Er was eens een gaaf land, waar de regering viel omdat de Belastingdienst burgers kapot maakte. Premier Mark werd op tv ondervraagd in een programma dat de regering betaalt. Dat vinden de mensen in het gave land belangrijk. Als de overheid dingen betaalt moet het wel goed zijn, want geld verdienen is vies.
Het scheelde niets of ik had -als teleurgestelde VVD'er- deze keer toch echt op de SGP gestemd. Hun geworstel met homo's en ambitieuze vrouwen bedekte ik met de mantel der liefde. Dat met die doodstraf, ach ja, in sommige gevallen is daar best wat voor te zeggen. Op het laatste moment werd ik wakker geschud door de NPO.
Amnesty International wil een onderzoek naar het excessieve politiegeweld tegen de mensen die zondag vreedzaam protesteerden tegen de coronamaatregelen. Dat komt er uiteraard niet.
Jesse Klaver worstelde zich in Nieuwsuur door een vuurlinie van kritische kiezers heen. Net als RTL kiest Nieuwsuur ervoor 'echte mensen' vragen te laten stellen aan de lijsttrekkers en juist die vragen halen de politici uit hun evenwicht.
Zuiltjes die groen en rood kleuren, een minuut om je punt te maken. Politici springen weer door de hoepeltjes van de tv-makers. 'De manier waarop er hier gediscussieerd wordt bevalt me voor geen meter,' bromde Pieter Omtzigt.
Wist u dat je kunt kiezen tussen narcose of hypnose? Tot een paar maanden geleden dacht ik bij hypnose nog aan gebogen lepels en mensen die gretig in citroenen bijten voor een volle zaal; circusacts.
Binnen een week ging ik van 3 naar 94 volgers op Clubhouse. En ik zat al een paar keer in meetings, gewoon van de ouderwetse soort met mensen in een ruimte, die onderbroken werden door geluid. ‘Sorry, ik zit in een room’ is het nieuwe ‘dit telefoontje moet ik echt even opnemen’.
Ze heeft nog 16 euro op de bank. Dat is haar beloning voor acht jaar hard werken om een mooie zaak op te bouwen. Haar klanten denken dat er niets aan de hand is, want die horen op tv dat ondernemers steun krijgen.
'In mei kwamen de afdelingen voorlichting weer in control. Toen was het moeilijker voor ons om te checken of het authentieke verhalen waren', zei GeertJan Lassche vrijdag bij Kunststof over het einde van zijn tv-programma Frontberichten.
De regering heeft een speciale ontheffing voor ze opgenomen in de avondklokregeling, maar we hadden gisteren eindelijk een Gommers- en Osterhausvrije talkshowavond. Dankzij de avondklokrellen zijn hun vaste stoelen ingenomen door politiechefs.
Vier miljoen Nederlanders zagen eind vorig jaar een Volendamse zanger uit een monsterlijk pak klimmen dat Neptunus voor moest stellen. De finale van The Masked Singer behaalde kijkcijfers die RTL sinds 2003 (!) niet meer zag. Destijds hielden Jim en Jamai Nederland in de greep.
Eindelijk valt dan toch het kwartje bij iedereen, van keurige kwaliteitskrantjournalist tot Angela Merkel, dat de techdictatuur is doorgeschoten.
Big Brother is terug op de Nederlandse tv. Zondag vertelde John de Mol bij Omroep Max dat hij Big Brother uit de grond stampte in de meest ongelukkige tijd in zijn carrière, toen Endemol een beursgenoteerd bedrijf was. Hij zag tot zijn verdriet bijna geen studio's meer vanbinnen en kreeg van zijn commissarissen weinig ruimte om te ondernemen.