#ZegNeeTegenAnderhalveMeter

Marianne Zwagerman21 apr 20203 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Maar nu we zelf in crisis zijn zitten we niet te wachten op donkere kindjes met zo’n bol buikje en een vliegje in het oog. De STER bedacht dat de zendtijd ook ter beschikking gesteld kan worden aan brancheverenigingen om hun leden door de corona-lente te slepen. Dus duiken ineens campagnes op waarin schoonmakers uitbundig worden bedankt en moet #HelpdeHoreca de kroegbazen aan omzet helpen nog voordat ze weer open mogen.

Dossier | Coronavirus

Kooltjes

De Bond van Adverteerders is drukdoende om ook bij andere mediabedrijven gratis zendtijd en advertentieruimte los te peuteren voor dit initiatief dat ‘Door Dik En Dun’ is gedoopt. Ik hoop dat iemand de handschoen opneemt om de #ZegNeeTegenAnderhalveMeter campagne te pitchen. Want het is hoog tijd dat ondernemers in verzet komen en niet de kooltjes uit het vuur laten halen door Kees de Kort en een paar columnisten die pleiten voor meer evenwicht in de coronamaatregelen, waar de balans nu doorslaat naar het verlengen van de levens van oude mensen ten koste van de belangen van mensen die nog een heel stuk werkend leven voor zich hebben.

Beluister ook | Marianne Zwagerman | Coronexit

Leuteren

Hans de Boer zat in Op1 te leuteren over protocollen die VNO-NCW braaf ontwikkelde om de anderhalvemetereconomie vorm te geven. Hij greep niet in toen Klaas Knot aan dezelfde talkshowtafel tegen een hypersuccesvolle horecaondernemer met 450 man personeel zei dat hij maar moest omscholen als hij die anderhalve meter niet geregeld krijgt in zijn bedrijf want ‘dan is hij in de basis niet levensvatbaar’. Knot, die nooit 1 dag in een bedrijf werkte, laat staan dat hij 1 dag voelde hoe het is om ondernemer te zijn, kwam er mee weg.

ALLE COLUMNS VAN MARIANNE ZWAGERMAN: Klik hier

De oude Hans de Boer -de ijzervreter van voor corona- zou hem aan zijn stropdas over de tafel getrokken hebben. Ondernemers kijken virusverlamd in de coulissen toe hoe de overheid de economie ruïneert en hoe media ons overspoelen met emoverhalen over zieken terwijl het leed van ondernemers, die afkoersen op 70.000 faillissementen, verborgen blijft.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Lazer die protocollen weg en onderneem!

Pak die gratis zendtijd!

Pak het podium!

Vecht tegen de anderhalvemetereconomie!