Opinie | Vaginaballerina

Marianne Zwagerman8 dec 20203 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Hij verzekert de journaliste, die hij spreekt via een videoverbinding, dat hij tijdens dit interview ook zijn penisoefeningen doet: 'Aanspannen, ontspannen. Alles is daar, tussen mijn benen geankerd. Altijd. Ook zoals ik nu met jou praat.' De journaliste vraagt: 'U heeft een dochter van vijftien. Wat wilt u haar bijbrengen? Jaap zegt: 'Zij danst. Zij geeft massages. Zij gaat met mij naar de sauna, waar ik haar lichaam mag wassen. Zij kent geen schaamte. Zij is kortom een echte vrouw: zacht en krachtig tegelijk.

Hoe zou het aflopen met Jaap van Dissel als hij dit in een interview zou zeggen? Nederland zou te klein zijn. Kamervragen! Ontslag! Ingrijpen door de kinderbescherming! Misschien zelfs aangifte wegens seksuele intimidatie.

Wassen in de hamam

Er was geen ophef toen dit interview, gemaakt door een man, op 2 december in het tijdschrift Knack werd gepubliceerd. De citaten zijn letterlijk, de penisgewichtjes zijn in werkelijkheid de vaginaballen waarmee Kaouthar Darmoni tijdens het interview haar oefeningen deed. De vijftienjarige dochter is in werkelijkheid haar vijftienjarige zoon. Die massages geeft en wiens lichaam zij wast in de hamam. De vaginaballerina werd geïnterviewd vanwege haar benoeming eerder dit jaar als directeur van Atria.

Luister terug | Marianne Zwagerman | Fabeltjeskrant

Dit kennisinstituut voor emancipatie kan bestaan dankzij 2,5 miljoen euro subsidie per jaar van het ministerie van OC&W. Van dat belastinggeld moet Darmoni bouwen aan een samenleving waarin mensen een gelijke behandeling, gelijke rechten en gelijke kansen krijgen. Als OC&W werkelijk een gelijke wereld nastreeft moeten we af van vrouwen die wegkomen met dingen die mannen terecht niet meer kunnen flikken. Er zijn zo veel gevechten te voeren tegen het mutsenparadijs, maar Darmoni is drukker met haar vaginaballen en haar zoon in de hamam.

Luister terug | Marianne Zwagerman | Vrouwenkasplantjes

Belastingbetalers verdienen betere directeuren van kennisinstituten. Feministen verdienen betere boegbeelden, die wél snappen hoe je echte gelijkheid nastreeft. Die jongen verdient een betere moeder. En zijn vader, want die is zijn leven uitgegooid door Darmoni, vertelde hij vorig jaar in een documentaire bij BNNVARA. En nieuwsconsumenten verdienen interviewers die vrouwen net zo hard aanpakken als mannen als ze wartaal uitslaan of zich misdragen.