Koperprijs voorspelt economische tegenslag

Newsroom7 aug 201822 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Koperprijs

Onrust bij beleggers over de snel dalende koperprijs. De prijs van het metaal wordt namelijk gezien als barometer voor de wereldeconomie. Sinds juni isOnrust bij beleggers over de snel dalende koperprijs. De prijs van het metaal wordt namelijk gezien als barometer voor de wereldeconomie. de prijs van een ton koper al bijna 20 procent gedaald.

Meer hierover: Dalende koperprijs zet beleggers op scherp

Lion King

Klinkt gek, maar Simba en Pumbaa zorgen voor hoofdbrekens binnen ABN Amro. Het zijn de namen van het leeuwenwelpje en het wrattenzwijn uit de Disneyfilm the Lion King, maar het zijn óók de namen die ABN heeft gegeven aan twee vennootschappen die worden gebruikt om financiering op te halen. Alleen lijden zij allebei grote verliezen.

Meer hierover:

ABN Amro wil af van dure deal met Deutsche Bank

ABN Amro zegt dag tegen dure Simba en Pumbaa

Iran

Afgelopen nacht is een deel van de Amerikaanse sancties tegen Iran ingegaan. De Iraanse president Rohani weigert tot nog toe elk gesprek met de Amerikaanse president Trump over een nieuwe atoomdeal. In een tv-toespraak zei Rohani gisteravond dat Amerika 'spijt zal krijgen' van het opzeggen van het akkoord dat in 2015 werd gesloten.

Meer hierover:

hele grote splijting dreigt in trans-Atlantische relatie

'Sancties tegen Iran zijn geen groot probleem voor Nederlandse bedrijven'