Musk de Marktmanipulator

Newsroom8 aug 201821 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nina van den Dungen
Nina van den Dungen (BNR)

Tesla

Am considering taking Tesla private at 420 dollar. Funding secured.“ Deze tweet van Tesla-topman Elon Musk zorgde gisteravond voor een hoop commotie onder beleggers. De koers van Tesla schoot omhoog en de handel in het aandeel werd tijdelijk stilgelegd. Belangrijkste vraag is nu: heeft Elon Musk met dit bericht bewust de markt gemanipuleerd?

Meer hierover: Verbijsterende gang van zaken rond Tesla

ABN Amro

ABN Amro gaat reorganiseren, maar minder heftig dan verwacht. Ongeveer tien procent van de banen bij de grootzakelijke divisie wordt geschrapt en er zal minder kapitaal beschikbaar zijn voor kredietverlening. Topman Kees van Dijkhuizen is ervan overtuigd dat de divisie hiermee zal kunnen voldoen aan de winsteisen.

Meer hierover: ABN Amro haalt voet van gaspedaal bij zakenbank

Koopavond

Is het einde van de traditionele wekelijkse koopavond in zicht, nu steeds meer mensen liever op zondag gaan winkelen? In zo'n 70 procent van de Nederlandse gemeenten zijn de winkels op zondag geopend. Fijn voor de shopaholic, maar de winkeliers die niet op zondag open willen (of kunnen) zien de teloorgang van de koopavond met lede ogen aan.

Meer hierover: Koopzondag steeds vaker alternatief voor koopavond