Zelfrijdende auto zakt voor rijexamen

Newsroom25 sep '19 12:0424 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

00:38 Veel varkensboeren willen stoppen - Casper de Gelder, BNR

Johan Remkes komt vandaag met zijn langverwachte Stikstofrapport. Minder hard rijden en minder veeteelt, behoren tot de oplossingen. Dat laatste zou nog best eens haalbaar kunnen zijn, want meer dan een derde van de varkenshouders wil de komende jaren sowieso stoppen.

MEER DAN EEN DERDE VARKENSHOUDERS WIL STOPPEN

07:46 Zelfrijdende auto zakt als een baksteen - Julia Bokdam, BNR

Voor zelfrijdende auto's de weg op mogen, moeten ze eerst hun rijbewijs halen, net als ieder ander. Maar het halen van dat examen is nog niet zo eenvoudig; het ziet er naar uit dat zelfrijdende auto's daar nog lang niet klaar voor zijn.

Volgens experts stuurt de zelfrijdende auto ongeveer net zo goed als een 8 jarige. En dus is het misschien niet zo gek als we de auto pas over een jaar of tien echt tegen zullen komen in het drukke stadsverkeer. Dan is ie 18. Niet voor niets de leeftijd dat ook wij ons examen mogen doen.

ZELFRIJDENDE AUTO'S NOG NIET KLAAR VOOR EXAMEN

14:03 De Finale van Spitsbrekers - Noud Broekhof, BNR

Medisch Spectrum Twente sleepte gisteravond die velbegeerde Spitsbrekers award in de wacht. Met een vermoeide redacteur Noud Broekhof kijken we terug naar een jaar lang spitsbestrijden, en we kijken verder. Want Spitsbrekers is gewoon weer van de partij, het komende seizoen.

Spitsbrekers - de podcast

#SPITSBREKERS: MEDISCH SPECTRUM TWENTE VERKOZEN TOT SPITSBREKER VAN HET JAAR