Onderwijs niet meer te garanderen

Newsroom3 okt 201929 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

0:36 Lerarentekort - met Thomas van Groningen, BNR

Onderwijs kan niet meer overal in Nederland voor alle kinderen gegarandeerd worden. Dat stelt de Algemene Vereniging Schoolleiders. Het kabinet moet daarom meteen over de brug komen met geld om het lerarentekort te bestrijden. Want met de huidige koers stevenen we af op een onderwijscrisis. Op de vraag of de situatie kritiek wordt, antwoordt de voorzitter van de AVS ontkennend: 'Het wordt niet kritiek, het ís kritiek'.

- AVS: 'Onderwijs niet meer overal gegarandeerd'

8:34 BoJo's deal of no deal - met Jesse Pinster, BNR

De Britse regering heeft de plannen voor een No Deal Brexit gepubliceerd. Daarin staan twee concessies over het hete hangijzer: de backstop. Voor een aantal producten blijft Noord-Ierland de Europese regels handhaven, maar daar zit wel een tijdslimiet aan. Daarom zou er geen harde grens op het Ierse eiland zijn.

- 'Concessies in Brexit-plan Johnson over backstop'

- Johnson stuurt zijn brexitvoorstel naar Brussel

17:06 Boeing versus Airbus - met Jean Dohmen, FD

De Wereldhandelsorganisatie WTO heeft besloten dat de VS de EU voor $7,5 mrd aan sancties mag opleggen. Dat geldt als compensatie voor de schade die Boeing opliep, door illegale staatssteun aan Airbus. De EU heeft tegenmaatregelen klaarliggen voor het geval Washington daadwerkelijk sancties oplegt.

- VS mogen EU $7,5 mrd aan sancties opleggen vanwege staatssteun Airbus