Het was een chaotische week, maar dat is het altijd

Er was een persconferentie, een debat over de coronapas, een debat over Afghanistan, een minister die afscheid nam en dan zijn ze ook nog aan het formeren. Martine Wolzak is nog geen maand bezig als politiek verslaggever voor Het Financieele Dagblad en het duizelt haar nu al. Rustiger gaat het niet worden, zeggen Thomas en Sophie.

Historisch CDA congres(?)

Oud zeer moet geheeld, verhoudingen hersteld en de inhoud moet strakgetrokken worden. In de Brabanthallen in Den Bosch vindt zaterdag het partijcongres van een getergd CDA plaats. De achterban verwacht er veel van; de hoop is dat het zelfs een historische dag gaat worden. Newsroom Den Haag heeft FD collega Ulko Jonker uitgenodigd om samen met BNR verslaggevers Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen vooruit te blikken op de kansen van Wopke en het CDA.

Beeld en Beeldvorming

De politiek bestaat uit verhalen en tegenverhalen. Voor ons radiomakers en krantenschrijvers bestaan die verhalen uit woorden. Voor fotograaf Bart Maat zijn het beelden. Bart jaagt die beelden op het binnenhof, in de tweede kamer, soms in het fietsenhok en vaak hangend uit het raam. Vandaag spreken politiek verslaggevers Sophie van Leeuwen (BNR) en Lien van der Leij (FD) en presentator Martijn de Rijk op het binnenhof met ANP-fotograaf Bart Maat. Je kent hem, de man van de 'functie-elders-foto'.