Haagse coup? 'Daar komt het wel op neer'

Newsroom Den Haag12 jun 202030 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Elke week zet Mark Beekhuis de twee parlementaire verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Laurens Boven, bij elkaar zodat ze kunnen ze bijpraten over hun week in de Haagse wandelgangen.

Sophie en Mark misten een belangrijk debat op maandag, omdat het een extreem saaie titel had. Inmiddels hebben ze dat ingehaald, en spreken ze erover met D66-Kamerlid Joost Sneller. Hij maakt zich zorgen over hoe de Tweede Kamer functioneert tijdens de coronacrisis. Daarbij heeft het bestuur van de Tweede Kamer, het Presidium, allerlei procedures opzij gezet.

Heeft Arib een kleine coup gepleegd? Sneller: 'Ik heb dat woord vermeden [bij het debat] afgelopen maandag. Maar daar kwam het voor mij wel op neer.'

Abonneren

Newsroom Den Haag verschijnt elke vrijdag als aparte editie van Newsroom, de podcast van BNR en het FD. Abonneer je via www.bnr.nl/newsroom en ontvang elke dag beide edities, of via www.bnr.nl/newsroomdenhaag als je eigenlijk alleen de politiek wil volgen. Beide podcast zijn ook te beluisteren via de BNR App, Spotify en Apple Podcast.