AI in zoekmachines, dé anti-trustzaak tegen Google en ASML als speelbal

Nexus2 feb 202340 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De implementatie van kunstmatige intelligentie in zoekmachines is een hot topic. Gaan taalmodellen als GPT-3 deze wereld voorgoed veranderen? En komt de hegemonie van Google dan in gevaar?

Google verder onder vuur

De kunstmatige intelligentie van OpenAI is niet het enige punt van zorg voor Google. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft het advertentiebedrijf sleept het bedrijf namelijk voor de rechter in een grote mededingingszaak. Kunnen Google en de andere techreuzen hun marktmacht behouden?

ASML als geopolitiek wapen

Nederland en de VS hebben een deal bereikt over het beperken van de export van ASML's chipmachines naar China. Is het bedrijf uit Veldhoven een speelbal geworden van geopolitieke krachten? Of praten we hier over een belangrijk wapen in de handelsoorlog met China?

In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, geflankeerd door Joe van Burik of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts. Deze week met geeky entrepreneur Bert Hubert en tech-ondernemer Sanne Kanis. Eenmalig vanuit de Amsterdam Arena, vanaf volgende week vanuit de studio's van BNR.

(De afbeelding bij deze podcast werd gegenereerd door middel van AI-toepassing Midjourney.)

Meer podcasts over tech? Luister dan naar Digitaal de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.


Mede mogelijk gemaakt door