Een toekomst met VR, datalekken en AI-debat in de tweede kamer

Nexus8 jun 202352 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Vision Pro domineerde deze week het technieuws. En terecht, want het nieuwe product van Apple gooit hoge ogen. Lukt het de techreus om XR echt op de kaart te zetten? Hoe gaan we met dat futuristische (of dystopische) beeld om? En wat te denken van alle neurotechnologie, die ook onderdeel gaat zijn van de Vision-lijn?

Datalekken

Wat kan de Autoriteit Persoonsgegevens nog meer doen tegen de datalekken waar we nu vrijwel iedere week last van hebben? De strekking van de jaarlijkse rapportage Datalekken is niet mals: je bent nu al slachtoffer, of gaat dat in de nabije toekomst zijn. Wie moet dit aanpakken? De AP, de burger of de overheid? 

Publiek debat over AI

De Autoriteit Persoonsgegevens schreef deze week ook een brief naar OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Staan de gevaren van AI genoeg op de kaart in Nederland? En is het niet tijd voor een publiek debat, om te beginnen in de tweede kamer, over deze technologie? 

In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, ditmaal geflankeerd door Joe van Burik of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts. Deze week met tech-juriste Lisette Meij en Kees Verhoeven, oprichter van Bureau Digitale Zaken.

(De afbeelding bij deze podcast werd gegenereerd door middel van AI-toepassing Midjourney.)

Meer podcasts over tech? Luister dan naar BNR Digitaal, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.