Wat als AI leert van eigen output, EU versus VS en digitale slachthuizen

Nexus22 jun 202348 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wat gaat er mis als taalmodellen voornamelijk op hun eigen output worden getraind? Tot voor kort leek dit nog toekomstmuziek, maar inmiddels is dit een gevaar waar we serieus rekening mee moeten houden. En kunnen we regels in het leven roepen die dit moeten voorkomen? 

EU vs Amerika

Europa en Amerika hadden ooit een economie van vergelijkbare omvang. Maar sinds de kredietcrisis van 2008 groeide de Verenigde Staten veel sneller. De hoofdzakelijke oorzaak? Tech!

Leren van social media

Met de komst van AI is een nieuwe tech-revolutie begonnen. Daarmee laten we het tijdperk van social media ook achter ons. In BNR Digitaal spraken Ben en Joe met Frances Haugen. Welke lessen trekt zij uit die vorige revolutie? En kunnen we deze bedrijven inderdaad dwingen tot transparantie? 

In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, ditmaal geflankeerd door Joe van Burik of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts. Deze week met Felienne Hermans, hoogleraar computerwetenschappen aan de VU, en Bert Hubert, geeky entrepreneur.

(De afbeelding bij deze podcast werd gegenereerd door middel van AI-toepassing Midjourney.)

Meer podcasts over tech? Luister dan naar BNR Digitaal, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.