Wat moeten we met Musk, nieuwe iPhones en AI-regels uit Washington

Nexus15 sep 202351 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wat denken we van Elon Musk, nu er een nieuwe biografie (van 700 pagina's!) is verschenen over hem? Wat probeerde Apple te communiceren met hun 'Wonderlust'-presentatie? En betrek je de industrie bij het maken van regelgeving die henzelf aangaat?

Elon Musk

Een nieuwe biografie, geschreven door Walter Isaacson, beschrijft het leven van Elon Musk in zo'n 700 pagina's. Van zijn moeilijke jeugd in Zuid-Afrika, tot het overnemen van Tesla en het uitbouwen van X. Wat denken we van de controversiële tech-ondernemer? Is hij inderdaad een gekweld genie, of ligt het anders? 

Wonderlust

Apple presenteerde dinsdagavond zijn nieuwste iPhones en smartwatches. Het thema was duidelijk: duurzaamheid. Dat kwam terug in een sketch met moeder natuur, maar ook in allerlei maatregelen die het bedrijf neemt om hun voetafdruk te verkleinen. En de grootste verandering: Apple stapt eindelijk over naar USB-C, gedwongen door Europese regelgeving. 

AI-regels uit Washington

De democratische tak van het Amerikaanse senaat nodigde de belangrijkste tech-ceo's uit om te praten over AI-regelgeving. Dat roept de vraag op: moet je de industrie wel betrekken bij regels die hen aangaan? En hoe pakt Europa dit aan, waar de AI-wet natuurlijk in een veel verder stadium is gevorderd. 

In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, geflankeerd door Joe van Burik (zoals ditmaal) of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts. Deze week met tech-ondernemer Sanne Kanis en adviseur digitale zaken Kees Verhoeven.

(De afbeelding bij deze podcast werd gegenereerd door middel van AI-toepassing Midjourney.)

Meer podcasts over tech? Luister dan naar BNR Digitaal, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.