Ochtendnieuws

Ochtendnieuws

In 20 minuten loodsen we je door het belangrijkste nieuws van de dag. De podcast voor een vliegende start van je werkdag.

Volg Ochtendnieuws via:

Afleveringen

Mark Rutte vraagt ouders geduld te hebben in Toeslagenaffaire

Premier Mark Rutte heeft gedupeerden van de toeslagenaffaire opnieuw gevraagd om geduld te hebben bij de afhandeling van hun schade. Gisteren werd daarover tot laat gedebatteerd in de Tweede Kamer. De oppositie had weinig goeds te zeggen over de trage afhandeling van de affaire, waar Rutte III voor is afgetreden. En er zijn ook zorgen dat een debacle met toeslagen zich zou kunnen herhalen, omdat we nog steeds niet van de toeslagen af zijn. Premier Rutte vroeg wel om begrip voor de grote hoeveelheid stukken.

24 mei • 28 minuten

Grote steden kijken nu al naar lokaal verbod deelsteps

De elektrische deelstep is een populair vervoermiddel in veel Europese steden, maar in Nederland zijn de tweewielers vooralsnog verboden. Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) wil in 2025 echter wetgeving introduceren die elektrische stepjes legaliseert. Voor deelmobiliteitsbedrijven Lime, Tier en het Nederlandse Dott, is dit een kans om hun producten eindelijk ook hier aan te bieden. Grote steden zinnen op een verbod.

22 mei • 24 minuten

Hosts