Ochtendnieuws | Bedrijfsrecherchebureaus die onderzoek doen naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer maken overuren

Bedrijfsrecherchebureaus die onderzoek doen naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer kunnen het werk amper nog aan. Het aantal meldingen is sinds de onthullingen van begin dit jaar bij onder meer The Voice of Holland en Ajax zo toegenomen, dat meldingen langer moeten wachten, worden doorverwezen naar een ander bureau of bedrijven zelfs 'met huiswerk' worden teruggestuurd.

Ochtendnieuws | Een terugblik op de Politieke Beschouwingen en Russische referenda in Donetsk

De referenda die in Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja worden georganiseerd, gaan vandaag van start. Inwoners moeten antwoord geven op de vraag of hun regio bij Rusland moet gaan horen, wat wellicht tot een annexatie kan leiden. Westerse landen hebben al laten weten de uitkomst van de 'schijnreferenda" niet te erkennen'. Daarnaast is het vandaag de derde dag van de gedeeltelijke Russische mobilisatie. We spreken erover met Rusland-correspondent Joost Bosman.

Ochtendnieuws | Energieleveranciers kunnen vragen over tarieven niet aan

Energieleveranciers lijken de vragen van klanten over hun nieuwe torenhoge tarieven niet aan te kunnen. Wie belt met een vraag over de energienota komt er nauwelijks door. Wachttijden lopen met gemak op tot een uur of langer en verbindingen worden abrupt verbroken, blijkt uit een rondgang van BNR. De Consumentenbond kreeg in korte tijd honderden klachten over onbereikbare energiebedrijven en trok tot tweemaal toe aan de bel bij toezichthouder ACM.