21 januari | Kredietbereidheid banken blijkt beperkt

Ochtendnieuws21 jan 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het Ochtendnieuws van vandaag: Coronakredieten liggen niet voor het oprapen, Biden mag aan de slag en Rutte mag Kamer nog overtuigen van het nut van een avondklok.

Meer weten

Banken weigeren in veel gevallen om nog langer corona-kredieten te verstrekken aan ondernemers in financiële problemen. Tot wel driekwart van alle aanvragen wordt naar schatting afgekeurd, blijkt uit navraag van BNR bij krediet-adviseurs. Eerder wierpen de banken zich juist op als de redders in de coronacrisis.

De democratie heeft gezegevierd. Dit zegt president Joe Biden in zijn eerste rede als president. In zijn rede verwijst hij kort naar de onrust twee weken gelden in Washington en de pogingen van Trump om de verkiezingen op zijn naam te schrijven. 'Maar er is gehoor gegeven aan de wil van het volk.'

Nederland krijgt een avondklok als de Tweede Kamer daarmee akkoord gaat. Dit maakte demissionair premier Mark Rutte zojuist bekend. De avondklok zou dan vrijdag ingaan en duurt in principe tot 9 februari. Het betekent dat er tussen 20:30 uur en 04:30 uur niemand de straat op mag zonder een valide Eigen Verklaring of een Werkgeversverklaring.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR App en Spotify.