26 januari | Avondklok leidt weer tot rellen

Ochtendnieuws26 jan 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer weten

In Rotterdam zijn zo'n 50 relschoppers aangehouden. en een politieagent raakte gewond. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reageert geëmotioneerd op de rellen en vreest herhaling: 'Het is buitengewoon verdrietig en verschrikkelijk wat er gebeurt. Ik denk niet dat we er vanaf zijn de komende periode. Mensen zijn dus zó bereid om hun eigen leefomgeving kapot te maken.' - Ook burgemeester Jack Mikkes van Den Bosch reageert geschokt.

De avondklok geldt al een paar dagen. Maar pas afgelopen avond en nacht mochten de boa's hierop voor het eerst handhaven. En in het uiterste geval kunnen ze ook boetes uitdelen, zegt Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond.

Hema krijgt een nieuwe topvrouw: Saskia Egas Reparaz. Zij is nu nog de baas van Ahold-dochter Etos, maar volgt binnenkort Tjeerd Jegen op als eerste topvrouw van Hema, meldt het FD. De nieuwe eigenaren van Hema schudden de top van het bedrijf op, meldt de krant. Ook drie van de vijf commissarissen worden vervangen. Jegen is de man die aan het roer stond van de expansie-drift van HEMA (VK, Spanje, Dubai, Mexico).

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR App en Spotify.