27 januari | De eerste relloze nacht

Ochtendnieuws27 jan 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer weten

Bij de rellen afgelopen dagen was er soms ook te weinig ME beschikbaar. De politie overweegt daarom de inzet van mobiele eenheden uit de buurlanden België en Duitsland. Die kunnen onder aansturing van de Nederlandse politie in ons land bij rellen worden ingezet. Dat zei Nationaal politiecommandant coronacrisis Willem Woelders dinsdagavond bij Op1.

Gemeenten verwachten meer inkomsten

Gemeenten verwachten dit jaar 11,3 miljard euro te ontvangen uit heffingen. Dit is ruim 4 procent meer dan de 10,8 miljard euro die in 2020, nog voor de uitbraak van de coronacrisis werd begroot. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar de gemeentelijke begrotingen van 2021.

Rem op huurverhogingen

Er komt een tijdelijke rem op huurverhogingen: maximaal 1 procent erbij, plus inflatie. Vanmiddag wordt daarover gesproken in de Tweede Kamer, maar de oppositie vond - eind vorig jaar - al gehoor bij inmiddels demissionair minister Kajsa Ollongren.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.