25 februari | Uitgestelde investeringen mkb

Ochtendnieuws25 feb 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover

Kleinere ondernemers stellen cruciale investeringen uit of schrappen deze zelfs helemaal omdat de bank ze geen geld meer leent. Daardoor loopt ons land naar schatting jaarlijks meer dan 2 miljard euro aan investeringen mis, becijfert adviesbureau Lysias. Dat maakt mkb-bedrijven niet alleen kwetsbaar voor vijandige overnames en faillissementen, ook onze klimaat- en stikstofdoelen komen in de knel.

EU-leiders praten vandaag over een vaccinatie-paspoort. Met zo'n bewijs van vaccinatie zou je komende zomer lekker naar de Zuid-Europese zon moeten kunnen vliegen. Maar zo'n bewijs is zacht gezegd best omstreden en lang niet alle lidstaten zien het zitten.

Nederlandse pensioenfondsen schieten zwaar tekort in hun duurzaamheidsbeleid. Dat blijkt uit de 'eerlijke pensioenwijzer', van onder andere Oxfam Novib en Amnesty International. In totaal hebben de 10 grootste Nederlandse pensioenfondsen meer dan 8.2 miljard euro belegd in bedrijven die landroof plegen. Peter Ras, woordvoerder van de eerlijke pensioenwijzer.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.