22 maart | Amsterdamse bouwstop door corona

Ochtendnieuws22 mrt 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

De gemeente Amsterdam gelast een gedeeltelijke bouwstop in voor de belangrijkste groeigebieden van de stad. De stop geldt in ieder geval voor heel 2021. Amsterdam moet fors bezuinigen door de gevolgen van de coronacrisis, blijkt uit een brief van de gemeente aan een projectontwikkelaar die BNR in handen heeft. En dit scenario dreigt ook in andere gemeenten.

De afgelopen twintig jaar zjin de huizenprijzen niet zo hard gestegen als afgelopen jaar. Dat meldt het CBS. Een koopwoning was afgelopen maand 10,4 procent duurder dan een jaar geleden. Ondanks de coronacrisis bleven de huizenprijzen gewoon stijgen. Oorzaken lijken de lage hypotheekrente en de schaarste op de woningmarkt te zijn. Het afgelopen jaar lag de gemiddelde prijs voor een woning het hoogst in de gemeente Bloemendaal met 863-duizend euro.

Column Paul Laseur | 'Voor mij is het nu al de parlementaire nieuwsfoto van het jaar: Het rondedansje op tafel van Sigrid Kaag, de armen gespreid, na de historische verkiezingsoverwinning die van D66 de tweede partij van ons land maakte. Volkomen terecht dat deze ene foto alle voorpagina’s haalde, van minstens zes landelijke dagbladen. Het was de ontlading die paste bij dat bijzondere moment, de ijskoningin die ontdooide.'

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.