25 maart | Tekorten bij de Nationale Politie

Ochtendnieuws25 mrt 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

De Nationale politie komt structureel tientallen miljoenen euro's tekort om alle taken te kunnen uitvoeren.Dat blijkt uit intern onderzoek van PwC in opdracht van de Nationale Politie dat BNR heeft ingezien. In het slechtste geval gaat het om een jaarlijks tekort van meer dan 200 miljoen euro.

Voor het laatst in de oude vertrouwde samenstelling voerde de Tweede Kamer gisteren het coronadebat met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het laat zich raden: in het debat was vooral veel kritiek op de avondklok. Maar: de Tweede Kamer steunde gisteravond toch de verlengde lockdown tot 20 april.

Hans Wiegel pleitte begin jaren tachtig, toen Ruttes politieke belangstelling zich ontpopte, voor een 'nationaal kabinet' van CDA, PvdA, VVD en D66. Met zo’n nationaal kabinet – nu voor de meerderheid aangevuld met GroenLinks – staat Rutte dus in een waarlijk liberale traditie, zegt Jaap Jansen in zijn column.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.