30 maart | Beschermt nieuwe wet de starters wel?

Ochtendnieuws30 mrt 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

De Nederlandsche Bank (DNB) is zeer kritisch op de wet die starters en mensen met een middeninkomen beter moet beschermen tegen malafide beleggers en projectontwikkelaars. DNB-directeur Olaf Sleijpen vreest zelfs voor een averechts effect, zo zegt hij in BNR Bouwmeesters.

Het Veiligheidsberaad - de club van veiligheidsregio's - rekent erop dat er over twee weken een concreet plan is voor de heropening van de maatschappij. De burgemeesters willen dat er dan een routekaart is met betrouwbare informatie over versoepelingen. 'We hebben niks aan een routekaart die bij een tegenvaller weer aangepast moet worden. Het moet nu helder zijn', aldus Hubert Bruls, voorzitter van het beraad en burgemeester van Nijmegen.

Column Marianne Zwagerman | Er was eens een gaaf land, waar de regering viel omdat de Belastingdienst burgers kapot maakte. Premier Mark werd op tv ondervraagd in een programma dat de regering betaalt. Dat vinden de mensen in het gave land belangrijk. Als de overheid dingen betaalt moet het wel goed zijn, want geld verdienen is vies.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.