6 mei | Keek op deepfake

Ochtendnieuws6 mei '21 06:3326 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

Europa moet zich beter wapenen tegen deepfakes en ook ons land loopt daarmee hopeloos achter, zeggen experts en politici tegen BNR. Terwijl het misbruik van deepfakes ernstige gevolgen kan hebben, waarschuwt VVD-Europarlementariër Bart Groothuis.

Volle nachtclubs, restaurants en zelfs weer volle voetbalstadions: Israël is deze corona-dagen echt het beloofde land. Er kon al heel erg veel, maar vandaag gaan verdere versoepelingen in. Zaken die bij ons nog ondenkbaar zijn. En ook niet-gevaccineerden krijgen steeds meer vrijheid. Ralph Dekkers, correspondent in Israël, schijnt zijn licht op de Israëlische stand van zaken.

Column Jaap Jansen | Door de kabinetsformatie ligt Den Haag stil.

Dat merken ze in Brussel ook. Nederland is een van de landen die nog geen voorstel hebben ingediend voor het Europees Herstelfonds, het plan om versneld uit de crisis te komen. Nederland heeft als enige niet eens een conceptvoorstel.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.