14 mei | Gratis testen is niet voor niks

Ochtendnieuws14 mei 2021

Over de aflevering

Image

Meer hierover:

Het voorstel van de Europese Commissie om PCR-coronatests verplicht gratis te maken lijkt te stranden, mede door tegenwerking van de Nederlandse regering. Ongevaccineerde reizigers hebben de test deze zomer waarschijnlijk nodig voor een reis naar een ander EU-land. De lidstaten moeten het voorstel van de EC nog goedkeuren, Nederland is één van de grote dwarsliggers.

Het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen loopt steeds verder uit de hand. Israël heeft intussen ook grondtroepen naar de Gazastrook gestuurd. En een andere zorgelijke ontwikkeling: ook vanuit Libanon zijn raketten afgevuurd richting Israël. Correspondent in Israël, Ralph Dekkers, vertelt.

Column Ben van der Burg | Ik sprak vorige week met een bekende cryptogoeroe. Hij vertelde dat de ondergrens van Bitcoin rond de 50.000 dollar zal komen te liggen. Zoals de ondergrens een paar jaar geleden rond de 3.000 dollar lag na de piek in december 2017. Citaat: 'Of hij blijft nu een lange tijd zo schommelen tussen de 50.000 en 60.000 dollar en schiet dan door, of hij gaat nu al direct naar de 100.000 dollar. Tenzij er natuurlijk iets vreemds gebeurt.'

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.