19 mei | Crypto's gaan als warme broodjes

Ochtendnieuws19 mei 202127 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

Nederlanders zijn massaal aan het handelen geslagen in crypto’s. Uit navraag van BNR blijkt dat Nederlandse crypto-platformen een explosieve stijging zien in het aantal transacties en aanmeldingen vanaf dit jaar januari. Sommige platformen spreken van een vervijfvoudiging in drie maanden of in één maand het aantal aanmeldingen dat normaal in een jaar binnenkomt.

Kabinet-Rutte IV gaat er komen, voorspelt Geert Wilders van de PVV. Hij voorspelt een kabinet met VVD, CDA, D66 en PvdA met GroenLinks. Die partijen zelf staan er voor open, zo lijkt het. Gisteren gingen ze één voor één langs bij informateur Mariette Hamer.

In den beginne vond de spreekstalmeester der coronawijzen het dragen van mondkapjes flauwekul. Het was pure symboliek, het hielp nergens tegen. Toen, op Donald Trump en Jair Bolsonaro na, zowat de ganse planeet de kapjes verplicht stelde, ging de spreekstalmeester, mopperend in zijn baard, door de knieën.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.