21 mei | Wie betaalt de hogere bouwkosten?

Ochtendnieuws21 mei 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

Bouwers en opdrachtgevers steggelen over wie de rekening betaalt nu prijzen voor bouwmaterialen de pan uitrijzen. Om te voorkomen dat bedrijven voor de kosten opdraaien, willen ze deze doorberekenen aan hun klanten, blijkt uit navraag bij advocaten en brancheclubs.

Er komt deze zomer een Europees Covid-reiscertificaat. Na lang overleggen zijn ze het eindelijk eens geworden in Europa. De bedoeling is dat er vanaf 1 juli gereisd kan worden met het certificaat. Betekent niet dat reizigers vanaf dan vrij kunnen reizen in Europa. Daarover konden ze het namelijk niet eens worden. EU-correspondent Stefan de Vries vertelt de stand van zaken.

Column Ben van der Burg | Een vriendin van me had een Zodiac waar ze niets mee deed. Op de vraag of ik hem wilde hebben, antwoordde ik bevestigend. Zo peddelde ik vervolgens met het gezin op de Eem. Ik genoot het meest als mannen met ontblote dikke buiken minachtend vanaf hun jacht naar beneden keken. Je zag ze denken: wat een armoedzaaiers.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.