1 juni | Nederland verdient gratis PCR-test terug

Ochtendnieuws1 jun 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Voortkomend uit deze berekening stelt NBTC-directeur Jos Vranken dat het een goed idee zou zijn als minister Hugo de Jonge niet alleen besluit om PCR-testen voor Nederlanders te vergoeden, maar ook voor buitenlandse gasten die naar Nederland willen. 'Zie het als een cashback actie. Neem die kosten van Duitsland over als Duitsers willen komen. Reserveer daar een pot geld voor.'

Een tegenvaller voor de horeca: het kabinet blijft bij het verbod op televisies en grote schermen op terrassen en in kroegen. Gisteravond was er overleg tussen de burgemeesters en het kabinet. Demissionair minister Grapperhaus was duidelijk: het gaat niet gebeuren.

Kleine en middelgrote bedrijven die door de coronacrisis hoge schulden hebben, kunnen vanaf vandaag onder voorwaarden aanspraak maken op leningen van maximaal 100.000 euro van de overheid. Het kabinet stelt daar in totaal 200 miljoen euro voor beschikbaar.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.