7 juni | Werkgever mag werknemer belonen voor vaccinatie

Ochtendnieuws7 jun 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

Het is wettelijk toegestaan wanneer werkgevers hun werknemers willen motiveren zich te laten vaccineren met een vaccinatiebonus. Een eenmalige beloning van 500 euro voor iedereen op de zaak die zijn prik haalt? Dat mag dus gewoon, meldt rechtsbijstandsverlener DAS aan BNR.

De corona crisis zorgde voor ellende in de ziekenhuizen, maar financieel lijkt de schade mee te vallen. Praktisch alle ziekenhuizen hebben in 2020 zwarte cijfers gedraaid. Dat blijkt uit analyse van tientallen jaarverslagen door Intrakoop en Verstegen accountants & adviseurs.

Het ziet er naar uit dat we geleidelijk terugkeren naar het oude normaal: Vakantie, sportschool, restaurant. Ook de hoop op een razendsnel economisch herstel neemt hand over hand toe, alle seinen staan op groen. Beurzen weer op records, alle groei-indicatoren in de plus. Al het geld dat we tijdens de lockdown niet hebben kunnen uitgeven brandt in onze zakken.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.