8 juni | Nieuwbouw niet te betalen voor starters

Ochtendnieuws8 jun 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover:

Nieuwbouwprojecten zorgen niet dat starters meer kans krijgen om een huis te kopen. De gemiddelde prijs van een nieuwbouwwoning is inmiddels opgelopen tot boven de vier ton. De huidige manier van werken is dan ook niet de oplossing voor het huizenmarktprobleem, zegt Vereniging Eigen Huis tegen BNR.

Nu de economie weer opbloeit, gaat het ook steeds beter met de arbeidsmarkt. Werkgevers verwachten dit kwartaal een negen procent stijging van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau ManpowerGroup.

Column Marianne Zwagerman | Waar ik vandaan kom word je ondernemer. Geld is daarbij nooit een drijfveer, maar dat er bij ondernemen soms een kwartje tussen de dubbeltjes zit is een gegeven waarvoor niemand zijn neus ophaalt. Je struikelt soms zomaar over een miljoentje. Journalisten blijven dat lastig vinden, de geld verdienende ondernemer.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.