9 juni | Reizigers keren in hoog tempo terug in OV

Ochtendnieuws9 jun 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer hierover

De reizigers keren in hoog tempo weer terug in het openbaar vervoer. De bezettingsgraad is nu 55 procent van wat het voor corona was, en dat is hoger dan werd verwacht. Dat zegt de brancheorganisatie van OV-bedrijven OV-NL tegen BNR. Op 23 juni start een grote campagne om nog meer reizigers terug de bus, metro, tram en trein in te krijgen, zegt voorzitter Pedro Peters van OV-NL.

Er moet een centrale organisatie komen die financiering van ondernemers regelt. Dat is opnieuw de oproep van Ondernemend Nederland. Volgens de organisatie hebben vooral MKB-ondernemers al tijden moeite met het vinden van financiering bij banken. Dat zegt Hans Biesheuvel van ondernemersorganisatie ONL. Het idee van een MKB-bank werd eerder dit jaar door staatssecretaris Mona Keijzer afgewezen. De Tweede Kamer spreekt vandaag over de financiering van ondernemers.

Column Bernard Hammelburg | Joe Biden is aan een Europese tournee begonnen, naar Boris Johnson en natuurlijk de Queen, de G7, de NAVO en dan naar Genève voor een ontmoeting met de man die hij pasgeleden een moordenaar noemde, Vladimir Poetin. Optreden tegen Rusland en China – dat zijn de hoofdthema’s van de rondreis. Je moet een grote optimist zijn om er méér van te verwachten dan waarschuwende vingers.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.