10 juni | Pensioenfondsen en verzekeraars dreigen minder woningen te bouwen

Ochtendnieuws10 jun 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer nieuws uit Ochtendnieuws

Grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars bouwen geen extra huizen als de huurmarkt aan banden wordt gelegd. Eerder beloofden ze om de woningbouw jaarlijks met duizenden tegelijk op te voeren. Maar die belofte kan bij het grofvuil als de grens voor huurbescherming wordt verhoogd, zeggen ze tegen BNR.

De Amerikaanse president Biden is aan zijn reis door Europa begonnen. Biden kwam gisteravond laat aan in het Verenigd Koninkrijk. Vandaag ontmoet hij daar premier Johnson. Morgen is de president bij de top van de G7, waar hij dan ook de leiders van onder meer Frankrijk, Italië en de Europese Unie ontmoet. Later heeft Biden ook nog een gesprek met de Russische president Poetin.

Column Jaap Jansen | Thierry Baudet ziet Forum voor Democratie als een rots waarop hij een eigen zuil wil bouwen. Hij kondigde dit al aan in zijn geruchtmakende boreale speech na de Statenverkiezingen van maart 2019. Dezer dagen praat hij er in zijn eigen media honderduit over. Eigen media zijn een belangrijk onderdeel van de zuil, maar ook restaurants, datingsites en een eigen cryptomunt.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.