23 juni | Nachtclubs niet allemaal open vanwege strenge voorwaarden

Ochtendnieuws23 jun 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer nieuws uit Ochtendnieuws:

De nachtclubs mogen in juli weer open, maar dat kunnen ze lang niet allemaal. Clubs die ver zijn verwijderd van een coronatestlocatie, kunnen namelijk veelal nog niet de deuren openen, zolang niet-gevaccineerde bezoekers een negatieve test nodig hebben. Dat zegt Nachtbelang tegen BNR, de organisatie die Nederlandse nachtclubs vertegenwoordigt.

Meer dan een kwart van de horecabedrijven had in de coronaperiode externe financiering nodig om de lopende rekeningen te kunnen betalen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. Peter Hein Van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, is te gast bij BNR.

Column Bernard Hammelburg | Sommige politici draaien het vuur hoger bij kritiek. Duterte van de Filippijnen beantwoordde de walging over zijn massaslachting in de drugswereld door, met een pistool in de hand, lachend op de scheppen over zijn eigen rol in die moordpartij. Donald Trump ontketende zowat een revolutie door zijn verkiezingsverlies te ontkennen. Erdogan noemt iedere vermoede tegenstander een Koerd of Gülenist en sluit hem op. In dat rijtje hoort ook de Hongaarse premier Viktor Orban.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.