7 juli | Peter R. de Vries 'vecht voor zijn leven'

Ochtendnieuws7 jul 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer nieuws uit Ochtendnieuws:

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is zwaargewond en vecht voor zijn leven. Drie verdachten zijn aangehouden. Dit verklaarde burgemeester Halsema van Amsterdam gisteren op een persconferentie over de aanslag op de misdaadjournalist.

Bedrijven moeten ruim 4 miljard euro aan loonsteun terugbetalen. Veruit de meeste ondernemers ontvingen te veel geld omdat ze hun omzetverliezen te hoog hebben ingeschat, zo schrijven ambtenaren van het ministerie van Financiën in economenblad ESB.

Opnieuw wordt de parallel tussen de oorlogen in Afghanistan en Vietnam op hartverscheurende wijze zichtbaar. Nu de Amerikanen vertrekken, proberen wanhopige ambtenaren, soldaten, en gewone burgers het land te ontvluchten. Op tijd, voordat de Taliban, die al die mensen zien als collaborateurs, elke vierkante meter innemen, inclusief de hoofdstad Kabul.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.