8 juli | Grote achterstand accountants; verplichte terugbetaling NOW dreigt

Ochtendnieuws8 jul 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nederlandse ondernemers moeten de steun die ze kregen tijdens de NOW 1-periode wellicht gaan terugbetalen, omdat hun accountants de deadline niet gaan halen. Op 31 oktober moeten de goedkeurende verklaringen van de accountants binnen zijn, maar door de enorme berg werk die ze eraan hebben, zal dit waarschijnlijk niet voor al hun klanten kunnen worden gehaald.

ING, Rabobank, ABN Amro we kennen ze allemaal. Maar sinds een aantal jaar zijn er in Nederland ook nieuwe banken bijgekomen, die het ook nog eens heel goed doen. Denk bijvoorbeeld aan Knab en Bunq die het allemaal anders willen aanpakken. En in ieder geval Bunq doet dat goed - want ze hebben net bijna 200 miljoen binnen gesleept bij een investeringsronde.

Column Jaap Jansen | Als een journalist die er met zijn werk aan bijdroeg dat dat de rechtsstaat beter ging functioneren zomaar, met een paar knallen, in een drukke straat midden in Amsterdam wordt neergeschoten – en eerder ook al een advocaat – dan zijn we ver heen.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.