4 augustus | QR-codes langer nodig voor reizen en toegang

Ochtendnieuws4 aug 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Meer nieuws uit Ochtendnieuws

Nederlanders zullen nog zeker tot na komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Dat is de verwachting van verschillende virologen en epidemiologen waar BNR mee sprak. OMT-leden laten desgevraagd weten dat over de kwestie de komende weken gesproken wordt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan nog niet zeggen wanneer het systeem met QR-codes losgelaten kan worden.

De enorme explosies in de haven van Beiroet. Een jaar later bevindt Libanon zich nog steeds in een economische én sociale crisis. Ook daar zijn er bosbranden, er is een tekort aan medicijnen en brandstof. Midden-Oosten-deskundige Tara Kenkhuis vertelt ons vanuit Beiroet de stand van zaken.

Opinie Bernard Hammelburg | Zouden er nog steeds mensen zijn die geloven dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben? Ik vermoed van niet, want het drama dat zich deze week afspeelt met de Wit-Russische sprintster Krystina Tsimanoskaya, is er een uit een zeer lange lijst. Overlopen, vluchten, asiel aanvragen – het hoort bij de traditie van de Olympische Spelen.