17 augustus | Situatie Afghanistan blijft chaotisch

Ochtendnieuws17 aug 202127 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer nieuws uit Ochtendnieuws:

Chaotische toestanden in Afghanistan waar de Taliban de macht hebben gegrepen en westerse landen proberen om hun onderdanen en bondgenoten te evacueren.

Gisteren verliep het ultimatum dat de Europese Commissie had gesteld aan de Poolse regering. Brussel eiste voor middernacht een toezegging dat Polen gehoor geeft aan de uitspraken van het Europese Hof van Justitie over de tuchtkamer voor Poolse rechters. Gevreesd werd voor de onafhankelijkheid van de Poolse rechterlijke macht.

Column | De 27-jarige Joram groeide op zonder vader, zijn ouders gingen uit elkaar voordat hij geboren werd. Zijn oudere broer en zus hadden nog een paar jaar een bezoekregeling met hun vader maar die wil Joram niet zien. Althans, dat heeft Joram altijd van zijn moeder gehoord. Hij voelt zich een tweederangs kind en noemt de man die hem verwekte 'de vader van Lotte en Jelle', alsof het niet ook zijn vader is.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.