18 augustus | Eerste Nederlandse evacuatiepoging Kabul strandt

Ochtendnieuws18 aug 202126 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Eigen woningbezitters die hun huis willen verkopen doen dat liever niet aan een belegger. Zeker driekwart van hen geeft de voorkeur aan een particuliere koper die er zelf in gaat wonen. Dat blijkt uit onderzoek van woningplatform Funda. Toch is de verleiding van een hoog bod van een belegger lang niet altijd te weerstaan.

De Afghaanse vicepresident Amrullah Saleh claimt dat hij en niet de Taliban dus, de wettelijk leider van Afghanistan is. Hij roept de bevolking op zich aan te sluiten bij het 'verzet'. Hij beweert in het land te zijn anders dan president Ghani die het land ontvlucht is. Ook de Taliban claimen de wettelijke leiders te zijn. De eerste Nederlandse evacuatiepoging vanuit Kabul is gestrand.

Columns | Afgezien van het tut-tut-ho-ho-we-hebben-veel-goeds-bereikt van een paar huidige en voormalige bewindslieden, moet je de mensen die de Afghanistan-missies als succes bestempelen met een loep zoeken. We hebben immers verloren. Maar wie is ‘we’?

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.