10 september | Flink deel gemeenten scheldt schulden toeslagenaffaire vroegtijdig kwijt

Ochtendnieuws10 sep 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer uit Ochtendnieuws:

Al zeker honderd gemeenten zijn bezig met het vroegtijdig kwijtschelden van gemeentelijke schulden van slachtoffers van de toeslagenaffaire. Daaronder de vijf grootste gemeenten van het land. Dat blijkt uit een inventarisatie van BNR. Dankzij de kwijtscheldingen hoeven gedupeerden niet te wachten op een wet die dit per 1 januari 2022 moet regelen.

Morgen is het precies 20 jaar geleden dat de aanslagen op 9/11 plaatsvonden. Twee vliegtuigen boorden zich in de Twin Towers, die uiteindelijk instortten. Een ander vliegtuig in het Pentagon. Een vierde vliegtuig stortte neer in Pennsylvania. Het doelwit daarvan was waarschijnlijk het Capitool of het Witte Huis.

Column Ben van der Burg | Steve Jobs verkocht bij de lancering van de iPhone een droom. Het apparaat in zijn hand hing van ellende aan elkaar en werkte nauwelijks. Zo kon het geen volledige audio- of videoclip betrouwbaar afspelen zonder te crashen. Het werkte prima als je een e-mail stuurde en vervolgens op het web surfte.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.