17 september | Rijbewijskeuringen lopen vertraging op

Ochtendnieuws17 sep 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer uit Ochtendnieuws:

De maximumtermijn voor rijbewijskeuringen wordt niet gehaald en wachttijden bij ziekenhuizen lopen op, zo blijkt uit onderzoek van BNR. In sommige gevallen moet je wel drie maanden wachten totdat je terecht kunt bij een medisch specialist, en dat is nog maar een deel van de hele procedure.

Nu veel corona maatregelen afgebouwd worden stappen Nederlanders weer vaker de auto in, maar veiliger is het er niet op geworden, zo lijkt het. Een op de drie Nederlanders vindt het verkeer nu gevaarlijker dan voor de pandemie. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van verzekeraar Interpolis. Met name jonge bestuurders vinden dat hun rijvaardigheid er flink op achteruitgegaan is.

Column Ben van der Burg | Ik was laat, moest nog iets eten, had trek in Italiaans en dacht aan het restaurant waar ik iedere dag langs rijd en zeker vijftien jaar niet meer geweest was. Ik opende uit gewoonte de Uber Eats-app. Ik zag een eenvoudig overzicht van het menu. Ik kon precies aangeven hoe laat ik mijn ravioli en tiramisu op kon komen halen. Ik kon met Apple Pay betalen. Wat een heerlijk gemak.